Otepää Gümnaasium

Wednesday, April 15, 2015

Meie innovatsioonilugu


Otepää Gümnaasiumis on huvitav õppida. Siin saab õpilane otsustada oma õppimise sisu üle juba põhikoolis. Eesti lastevanemate arvamusel peab õpilane esimesest klassist viimaseni saama praegusest märksa enam otsustada oma õppimise sisu üle. Valikuvabadus on ka õpilaste meelest kõige olulisem huvi kriteerium. Otepää Gümnaasiumis on alates 1. klassist lisaks riigi määratud kohustuslikele tundidele võimalik valida, kas õppida igal aastal juurde midagi loovuse ja ettevõtlikkuse või liikumise ja tervislike eluviiside teemadel. Need tunnid on suures osas praktilised ja toimuvad võimalusel koolimajast väljas, mis teeb õpetuse veelgi põnevamaks.

2013. aasta sügisest on Otepää Gümnaasiumi gümnaasiumiosas hoopis mitmekesisemad valikuvõimalused. 10. klassi astuja saab langetada oma isikupärast ja huvidest lähtuvaid valikuid, sest neljandiku oma õppekavast kujundab igaüks ise. Lisaks riigi määratud kohustuslikele kursustele peavad õpilased valima vähemalt kolm õppeainete moodulit ning saavad täiendada oma valikut üksikult väljapakutud kursustega. Moodul on loogiline tervik, mis koosneb 6 kursusest ning hõlmab erinevate valdkondade teoreetilisi kursusi ja praktilisi tegevusi. Valida on võimalik järgmiste moodulite vahel: Majandus, Tehnoloogia, Meedia, Loodusained, Riik ja ühiskond, Humanitaarained, Turism, Loovus, Liikumine ja tervis. Moodulisüsteem võimaldab laiapõhjalist haridust ning loob eeloskused nii kutsekooli- kui kõrgkooliõpinguteks. Moodulite süsteemi on õpilased, õpetajad ja lastevanemad hästi vastu võtnud, Otepää Gümnaasium on muutunud veelgi huvitavamaks.

Otepää paistab silma ka toimeka õpilaseluga, mille raames saavad kõik soovijad proovile panna oma algatusvõime ja koostööoskuse. Meediaõppe raames saab lisaks juba tavaks saanud kooliraadiole ja ajalehele toimetada ka kooli televisiooni OGTV saadete kallal. Kellel aga huvi muusika, spordi, robootika, tantsu või muu huvitegevuse vallas, tasub ikka pilk Otepää Gümnaasiumi poole heita, sest Otepääl saab tegeleda nende kõigiga. Kui on soov kohata õpilasi teistest Eesti koolidest ja vahetada muljeid koolielust, siis on Otepää Gümnaasium õige koht. Eestisisene õpilasvahetusprojekt VeniVidiVici sai alguse just siit ning igal veerandil on Otepää Gümnaasiumis nädala või kahe jooksul õppinud õpilased erinevatest Eesti koolidest Viljandist Narvani. Kaasaja nõuetele vastav kooli õpilaskodu on armsaks saanud kõigile, kes on kooli õppima tulnud kaugemalt kui Otepää ümbruskond.

No comments:

Post a Comment